Fizioterapie si recuperare

Bai Galvanice

bai_galvanice

Baile galvanice sunt folosite in fizioterapie in principal pentru terapia durerii de origine nervoasa sau musculara, in insuficienta venoasa cronica, atrofii musculare dupa imobilizari prelungite. Indicatiile galvanoterapiei sunt multiple:

 • afectiuni ale sistemului nervos: nevralgii si nevrite de sciatic, plex brahial, trigemen, intercostale, dentare; pareze, paralizii (de membre, faciale)
 • afectiuni reumatice ale aparatului locomotor mialgii, tendinite, tenosinovite, bursite, epicondilite, periartrite, artroze, artrite cu diverse localizari, poliartrita reumatoida, spondilita ankilopoietica in perioadele de remisiune) si posttraumatice (contuzii, entorse, luxatii, fracturi)
 • afectiuni ale aparatului cardiovascular: tulburari de circulatie periferica-arteriopatii obliterante(stadii I-II), acrocianoza, boala Raynaud.
 • Afectiuni dermatologice: acnee, cicatrici cheloide, eczeme.

Hidrokinetoterapie

bai_galvanice

Hidrokinetoterapia este folosită în cadrul Centrului medical DacMed prin utilizarea unui bazin special amenajat pentru recuperarea şi reabilitarea copiilor si adultilor

Exercitiile fizice folosite in programele de hidrokinetoterapie au la bază aceleaşi metode si tehnici ca şi cele executate în aer liber intr-un cabinet specializat de recuperare medicala, ţinându-se cont de principiile si avantajele oferite de mediul acvatic.


Hidrokinetoterapia trebuie privita ca o parte principala a complexului terapeutic balnear si se realizeaza pe baza criteriilor generale ale metodologiei balneare, dozata si individualizata recuperare de hidrokinetoterapie:

 • partiala: imersia doar a unui membru sau segment de membru;
 • generala: imersia intregului corp.
Beneficiile hidrokinetoterapiei:
 • redobandirea / dobandirea mobilitatii articulare;
 • ameliorarea functionalitati a organismului;
 • redobandirea / dobandirea coordonarii;
 • cresterea fortei musculare
 • scaderea spasticitatii (apa calda are efectul antispastic);
 • corectarea deficientelor (deformarilor) ale coloanei vertebrale
 • Imbunatatirea functiei respiratorii.

Unde scurte

bai_galvanice

Thermatur 200 - aparat pentru terapie cu unde scurte

Caldura generata endogen prin aceasta tehnica induce un intreg domeniu de procese fiziologice cum ar fi spre exemplu influenta spasmdica a sistemului muscular, tendoanelor sau altor structuri tisulare conective, cresterea metabolismului celular si a nivelului reactiei enzimatice si imbunatateste circulatia sanguina in zona de tratament.

Terapia termica de inalta frecventa poate fi aplicata intr-o larga arie fiind in particular potrivita pentru toate bolile reumatismale ale articulatiilor si ale sistemului muscular, afectiuni inflamatorii ale sistemului respirator, urinar si toate afectiunile cauzate de proasta circulatie sanguina.

Sauna finlandeza

bai_galvanice

Se stie ca saunele iti ofera momente foarte placute, dar la o analiza mai amanuntita caldura eliberata de sauna are diverse beneficii asupra organismului. Aburul trimis in camera de sauna face ca prin temperatura ridicata sa fie marit ritmul inimii si sa fie dilatate vasele de sange ducand la o circulatie mai buna.

Nu faci practic niciun efort, ba chiar mai mult te relaxezi si slabesti mai usor, acesta este de fapt principiul unei sedinte de sauna. Dupa cum spuneam, caldura creste ritmul cardiac si al metabolismului in acelasi timp, lucru ce ajuta la arderea caloriilor. De asemenea, sauna mai are efecte benefice si asupra pielii, pentru ca ajuta la eliminarea particulelor de praf absorbite de porii nostri, cat si la descuamarea celulelor moarte ale pielii care se vor exfolia mult mai usor.

Drenaj Limfatic

bai_galvanice

Procedura consta într-un preso-masaj, prin care se actioneaza asupra lantului de ganglioni limfatici. Este o terapie ce propune eliminarea tuturor toxinelor neasimilate de organism în timpul procesului de sinteza celulara. Reducerea drenajului limfatic si a circulatiei sângelui determina acumulari de grasime, tesutul conjunctiv îsi pierde elasticitatea, aparând astfel imperfectiuni si denivelari ale pielii.


Efectele masajului de drenare limfatica se vor face imediat simtite prin:
 • întarirea sistemului imunitar datorita stimularii ganglionilor limfatici,
 • dinamizarea circulatiei limfei în spatiile intercelulare,
 • accelerarea curentului limfatic si eliminarea rapida a reziduurilor toxice,
 • antrenarea toxinele care blocheaza procesele fiziologice,
 • intensificarea schimburilor nutritive si eliminarea toxinelor din corp,
 • usurarea transportului acizilor grasi si al colesterolului,
 • intensificarea, prin masaj, a curentului limfatic, de pâna la 10-15 ori

Curenti Terapeutici

Gymna combi 200 – aparat ce utilizeaza ultrasunete, laser si electroterapie

Curentii folositi în fizioterapie (curenti diadinamici, curenti interferentiali, TENS, ionizare, galvanizare, electrostimulare musculara si nervoasa) moduleaza perceptia dureroasa la nivelul nervilor motori si senzitivi sau stimuleaza contractiile musculare si implicit circulatia sanguina cu efecte biochimice locale antiinflamatoare si miorelaxante.

Tratamentul cu curenti terapeutici are efecte bune in afectiunile neurologice si afetiuni reumatismale.

hidrokinetoterapie
hidrokinetoterapie
hidrokinetoterapie

ATM-11 Aparat pentru terapie curenti de joasa frecventa

Este destinat utilizarii in electroterapie si electroacupunctura. Aparatul genereaza curenti diadinamici, curent galvanic si curenti in impulsuri de joasa frecventa, utilizati intr-o cazuistica medicala vasta, in principal in terapia durerii din nevralgii, nevrite, mialgii, patologia reumatismala si posttraumatica, alte tipuri de suferinta ale aparatului locomotor precum si in tratamentul parezelor, paraliziilor, in ionizari etc.

IONOSON – terapia cu ultrasunete: terapia termica punctuala in regiunea articulatiilor, nervilor, tendoanelor si muschilor; terapia durerii in cazul artrozei si al reumatismului nearticular; imbunatatirea trofismului in cazul afectiunilor posttraumatice si de ulcer cruris; exercitii pasive si active pentru tratament simptomatic.

Individual sau in combinatii, cele doua aparate sunt utilizate pentru tratamentul: abcese, ahilodinie, artroza (coloana vertebrala, articulatii, sold), astm bronsic, bursita, entorsa, epicondilita humerala, fractura, hematoame, herpes zoster, ischialgie, contracturi, contuzii, lumbago, luxatii, morbus bechterew, distrofie musculara, reumatism muscular, cicatrici, neuralgie, periartrita, periostita, scleroza sistemica progresiva, spondiloza, osteocondroza, tendomiopatie, tendovaginita, ulcus cruris.

Masaj pietre de Jad

bai_galvanice
Pat cu pietre de jad

Acest pat de masaj, foloseste trei principii:

 • presopunctura
 • masaj termic
 • pietre de jad.

Astfel, in timp ce stati relaxat intins iar greutatea corpului dvs. apasa direct pe pietrele crude naturale de jad (presupunctura), rolele de din interiorul patului de masaj automat se incalzesc si emit raze infrarosii, deplasandu-se jos-sus, sus-jos, de-a lungul coloanei vertebrale, dupa conturul sau anatomic. Se lucreaza cu temperaturi inalte, de pana la 70 de grade C (termoterapie).

Pietrele de jad sunt extrem de benefice pentru sanatate datorita elementelor vitale din componenta sa - minerale, calciu, magneziu, fier si recunoscute ca bune conductoare ale razelor infrarosii. Ele au capacitati extraordinare de intarire a sistemul imunitar

Beneficiile sunt imediate: in primul rand, muschii si tendoanele din coloana se relaxeaza, permitand vertebrelor sa se alinieze usor si treptat la forma lor normala. In al doilea rand, stimuleaza meridianele importante din si de-a lungul coloanei, producand impulsuri puternice asupra retelei extinse de fibre nervoase.

Circulatia sangelui este accelerata prin caldura degajata de role, vasele de sange se dilata, toxinele si reziduurile acumulate se dizolva si sunt eliminate pentru a debloca sistemul circulator.

Biostimulare Laser

bai_galvanice

Este tehnica medicala care foloseste laser de joasa putere pentru a stimula sau a inhiba anumite functii celulare.

Terapia cu laser are multiple aplicatii in fizioterapie, de la terapia durerii pana la biostimularea celulara.

O parte importanta a efectelor biostimularii laser sunt: diminuarea durerilor acute si cronice,accelerarea vindecarii plagilor cu favorizarea cicatricilor elastice, acelerarea formarii si cresterii calusului, regenerarea mai rapida a nervilor sectionati. Tratamentul cu laser s-a dovedit a avea rezultate foarte bune în afectiuni postraumatice (ex. status post plastie de ligamente) si afectiuni reumatice.

Magnetodiaflux

bai_galvanice

Efectul campului magnetic asupra organismului uman este foarte complex, avand efecte asupara schimburilor de substante intre celule, implicit asupra metabolismului, de asemenea efecte endocrine si asupra sistemului nervos vegetativ.

Efecte bune in stres si oboseala cronica si recuperare medicala ortopedica (ex.status post fracturi).

Sala Kinetoterapie

sala kinetoterapie

Chinetoterapia este un tip de gimnastica medicală, care înseamnă, etimologic, terapie prin miscare.

Se foloseste pentru recuperare medicală si constă, pe lângă efectuarea unor exercitii, într-un ansamblu de tehnici si metode aplicate în functie de fiecare persoană si afectiunea pe care o prezintă.

Kinetoterapia face parte din medicina fizică si studiază mecanismele neuromusculare si articulare care îi asigură omului activitătile motrice normale. Are la bază miscarea efectuată prin programe de recuperare medicală bine structurate, ce au ca scop refacerea unor functii diminuate.

Masaj Terapeutic

masaj terapeutic

Masajul terapeutic actioneaza direct asupra organismului, iar efectele sale sunt multiple.

Cateva dintre cele mai importante efecte ale masajului terapeutic sunt: stimularea secretiei de lichid sinovial intraarticular, stimularea circulatiei sanguine, imbunatatirea considerabila a nutritiei si oxigenarea structurilor anatomice masate; intervenind direct asupra durerii, are un considerabil efect antialgic.

De asemenea imbunatateste si amplitudinea miscarilor articulare, elasticitatea structurilor moi periarticulare, precum si metabolismul local.